Khutbah Jumat Spesial Idul Adha 2022 Versi Bahasa Sunda, Singkat Tinggal Baca!

- Kamis, 23 Juni 2022 | 18:23 WIB
Simak khutbah jumat spesial Idul Adha 2022 versi Bahasa Sunda, singkat tinggal baca! Ini Bacaan dan teksnya (Freepik)
Simak khutbah jumat spesial Idul Adha 2022 versi Bahasa Sunda, singkat tinggal baca! Ini Bacaan dan teksnya (Freepik)

Kaopat, mun aya kasusahan dina mancen kahirupan, pasti ku Allah bakal dibere kasenangan, ku Allah bakal leuwih loba dibere  kasenangan tinimbang kasusahan. Tapi saratna, urang kudu bener-bener takwa ka Allah swt. Dawuh Allah dina Al-Qur’an

Baca Juga: Sudah Cair? Ini 2 Cara Cek BSU 2022, Anda Termasuk? Klik bsu.kemnaker.go.id dan sso.bpjsketenegakerjaan.go.id

فَإِنَّ مَعَ ٱلْعُسْرِ يُسْرًا

إِنَّ مَعَ ٱلْعُسْرِ يُسْرًا

“Saenyana dina kasusah (rohani) teh aya kabungah, jeung saenyana dina karipuh (jasmani) aya kasenangan.” (Qs. Al-Insyirah: 5-6)

Dina dua ayat di luhur netelakeun yen saenya satiap aya kasusah pasti aya kabungah.

Terus tingali deui dina surat al-Tholaq ayat 2 dugi 3.

وَمَن يَتَّقِ ٱللَّهَ يَجْعَل لَّهُۥ مَخْرَجًا

وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ  وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى ٱللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُۥ

“Sing saha anu takwa ka Allah, tanwande anjeuna ngayugakeun hiji jalan kaluar (bongbolongan) pikeun manehna. Jeung Anjeuna baris maparin rejeki kamanehna tina jalan anu heunteu disangka-sangka ku manehna.”

Halaman:

Editor: Eneng Reni Nuraisyah Jamil

Tags

Artikel Terkait

Terkini

X