Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

- Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB
Ilustrasi carpon Nu Ceplak jeung nu Seuhah. (Arsacadipura)
Ilustrasi carpon Nu Ceplak jeung nu Seuhah. (Arsacadipura)

Pinunjul Ka-3
Pasanggiri Ngarang Carpon Jejer Sasalad Korona – Pakarangan 2021

 

Ku: Yeyet Herayati

KOSIM ngitung ramona. Geus sabaraha kali Pa Wali liwat dina kolbak éta bari awong-awongan tina sapéker TOA?

"Sasalad naon euy?" Kosim noél tukang céndol.

"Kateuing atuh!" Tukang céndol némbalan. Leungeunna pabuis laladang. Nu meuli ngagimbung.

Torojol duaan nu maké baju saragem siga pulisi, nyampeurkeun.

"Bubar, bubar! Ulah ngagarimbung! Bubar!" Ngabuburak nu keur ngagimbung. Sahéng sada nyiruan pindah. Tukang céndol ceuleumeut, melong nu bubar.

Nu ngajaringjing céndol, sawaréhna mah can malayar.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Sumber: redaksi

Tags

Terkini

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB

Cerita Pendek: INTEROGASI

Sabtu, 11 September 2021 | 10:33 WIB

Sastra Sunda: MAPAG UDAT-UDAT BALEBAT

Sabtu, 4 September 2021 | 10:04 WIB

Cerita Pendek: TATAPAN MATA

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 07:48 WIB

Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB

Cerpen: Mantra Kuno di Kajoetangan

Sabtu, 14 Agustus 2021 | 12:06 WIB

Sastra Sunda: KATURUG KATUTUH

Sabtu, 7 Agustus 2021 | 10:15 WIB

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Nu Dijilbab Kayas

Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
X