Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

- Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan

“Papah …!” ngagero ka tentara nu geus aya hareupeun. Gabrug, budak nangkeup éta tentara. Ari kuring kalah molohok leungiteun kecap.

“Anggi tos ngantosan dina beus. Papah engké mapagkeun upami kaayaan di dieu tos aman,” ceuk Fahmi bari nungtun kuring naék kana mobil jip.

***

HIBAR layung marakbak di langit basa mobil jip anjog ka wates kota. Beus kode C-19 geus gegerungan rék mangkat. Anggi gugupay dina lawang panto beus bari ajrag-ajragan bungah. Rurusuhan kuring ngalacat kana beus, Anit ditaékkeun ku bapana.

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeun kana ceulina siga nu keur nelepon. Kuring unggeuk bari imut. ***

Tarogong, Juni 2021

 

Aam Amarullah Ibu rumah tangga, ngajar di MTs. Persis Tarogong, Garut. Ti kawit taun 2012 ngiring aub di grup Fiksimini Basa Sunda (FBS), aya sababaraha fikmin nu kantos dimuat dina Galamedia sareng Manglé. Diteraskeun diajar nyerat carpon, aya nu kantos dimuat dina Ayobandung.com, Manglé, sareng Tribun Jabar.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB

Cerita Pendek: INTEROGASI

Sabtu, 11 September 2021 | 10:33 WIB

Sastra Sunda: MAPAG UDAT-UDAT BALEBAT

Sabtu, 4 September 2021 | 10:04 WIB

Cerita Pendek: TATAPAN MATA

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 07:48 WIB

Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB

Cerpen: Mantra Kuno di Kajoetangan

Sabtu, 14 Agustus 2021 | 12:06 WIB

Sastra Sunda: KATURUG KATUTUH

Sabtu, 7 Agustus 2021 | 10:15 WIB

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Nu Dijilbab Kayas

Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
X