Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Dudung Ridwan
- Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan

“Papah …!” ngagero ka tentara nu geus aya hareupeun. Gabrug, budak nangkeup éta tentara. Ari kuring kalah molohok leungiteun kecap.

“Anggi tos ngantosan dina beus. Papah engké mapagkeun upami kaayaan di dieu tos aman,” ceuk Fahmi bari nungtun kuring naék kana mobil jip.

***

HIBAR layung marakbak di langit basa mobil jip anjog ka wates kota. Beus kode C-19 geus gegerungan rék mangkat. Anggi gugupay dina lawang panto beus bari ajrag-ajragan bungah. Rurusuhan kuring ngalacat kana beus, Anit ditaékkeun ku bapana.

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeun kana ceulina siga nu keur nelepon. Kuring unggeuk bari imut. ***

Tarogong, Juni 2021

 

Aam Amarullah Ibu rumah tangga, ngajar di MTs. Persis Tarogong, Garut. Ti kawit taun 2012 ngiring aub di grup Fiksimini Basa Sunda (FBS), aya sababaraha fikmin nu kantos dimuat dina Galamedia sareng Manglé. Diteraskeun diajar nyerat carpon, aya nu kantos dimuat dina Ayobandung.com, Manglé, sareng Tribun Jabar.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: PEREMPUAN GELAS RETAK

Sabtu, 15 Januari 2022 | 10:01 WIB

Sastra Sunda: HIBER KA BULAN

Sabtu, 8 Januari 2022 | 07:09 WIB

Cerita Pendek: LASTRI

Sabtu, 1 Januari 2022 | 15:59 WIB

Istilah-istilah Hujan dalam Bahasa Sunda

Senin, 27 Desember 2021 | 19:08 WIB

Sastra Sunda: PAGAWE BANK

Sabtu, 25 Desember 2021 | 07:32 WIB

Cerita Pendek: AISARA BILANG MENCINTAIKU

Sabtu, 18 Desember 2021 | 02:39 WIB

Sastra Sunda: CINTA NU KARI 10%

Sabtu, 11 Desember 2021 | 10:33 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN BERWAJAH DINGIN

Sabtu, 4 Desember 2021 | 09:25 WIB

Sastra Sunda: HAMPURA DEWEK, EUY!

Sabtu, 27 November 2021 | 08:24 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN DAUN PISANG

Sabtu, 20 November 2021 | 08:34 WIB

Sastra Sunda: ONDANGAN

Sabtu, 13 November 2021 | 10:01 WIB

Cerita Pendek: RAHASIA PINTU

Sabtu, 6 November 2021 | 09:37 WIB

Sastra Sunda: TINA JANDELA

Sabtu, 30 Oktober 2021 | 10:25 WIB

Cerpen: ROH SI PUYANG

Sabtu, 23 Oktober 2021 | 13:52 WIB
X