Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

- Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan

“Milu jeung urang wé yu! Satengah jam deui bakal aya tim angkatan darat ti pusat nu rék ngaluarkeun urang saparakanca ti dieu. Pamaréntah nyiapkeun armada beus keur masarakat nu rék ngungsi ka luar kota. Kamu geus didaptarkeun milu jeung urang, balik ka lembur urang di kota C.”

Kuring ngaheunggeu maca chat ti Anggi. Antara percaya jeung henteu meunang lolongkrang pikeun nyalametkeun diri.

“Geuwat geura siap-siap teu kudu mekel salin loba-loba teuing, beurat. Sajam ti ayeuna didagoan ku urang di tapel wates kota. Téangan beus kode C-19.”

Sakedapan ngahuleng. Ti dieu kudu tepi ka tapel wates kota dina waktu sajam, bakal kaburu kitu? Jaba euweuh kendaraan. Lah, la haola wé batan teu hojah pisan. Gesat-gesut ngasupkeun papakéan nu sorangan jeung budak kana rangsel. Budak didangdanan, dibaguded ku jékét, kupluk, masker jeung sarung tangan. Sorangan kitu deui, dangdan nepi ka buni.

Kaluar ti imah, leumpang gagancangan bari mangku budak. Haté gegerenceman muntang ka Pangéran, neda pitulung sugan aya kandaraan nu bisa diiluan. Keur kitu lar aya angkot ngaliwat sadua-dua, geuwat gogorowokan nyalukan. Angkot nu hiji kalah ngadius nyebrut, teu maliré. Untung angkot nu tukangeunana haat eureun, supirna ngagupayan. Barang rék naék, horéng angkot geus pajejel, euweuh lolongkrang pisan. Panumpangna raribut ongkoh, ngahayeuh-hayeuh ngarah gancang indit.

Kapaksa ngeureuyeuh deui leumpang. Aya kana lima belas menitna. Harepan geus ngoléang deui. Yakin moal kaburu tepi ka wates kota téh.

“Nggi, nuhun nya geus haat daék nyambat. Lamun téa mah kuring teu nepi ka dinya dina waktuna, meureun papastén kuring jeung Anit kudu jadi parab sasalad di ieu kota.”
Haté ngarakacak inget ka Anggi nu buméla. Ras kana nasib diri nu sasat mapag ajal.

Ujug-ujug reg aya mobil jip eureun. Hiji tentara turun rurusuhan.

“May …!”

Budak nu naplok dina tangkeupan curinghak.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB

Cerita Pendek: INTEROGASI

Sabtu, 11 September 2021 | 10:33 WIB

Sastra Sunda: MAPAG UDAT-UDAT BALEBAT

Sabtu, 4 September 2021 | 10:04 WIB

Cerita Pendek: TATAPAN MATA

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 07:48 WIB

Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB

Cerpen: Mantra Kuno di Kajoetangan

Sabtu, 14 Agustus 2021 | 12:06 WIB

Sastra Sunda: KATURUG KATUTUH

Sabtu, 7 Agustus 2021 | 10:15 WIB

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Nu Dijilbab Kayas

Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
X