Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Dudung Ridwan
- Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan

Tirilit sora hapé. Video call. Geuwat dibuka. Bray beungeut Anggi, hariweusweus bari katingali soak.

“Gawat, May. Rumah sakit chaos. Kabéh pasien covid ngaramuk, nyerang bari ngaruksak barang-barang. Panto ruang IGD Puspa dirujadkeun. Perawat kalabur nyalametkeun diri masing-masing.”

“Ari kamu ayeuna di mana?” megat kalimah satengah ngajerit.

“Urang kabur ka ruang perawat lantai 3, aya sapuluh urang nu nyumput di dieu. Euweuh jalan kabur, May. Unggal lolongkrang pasti aya pasien nu keur néangan jalan kaluar. Rumah sakit diblokir kabéh. Teu bisa kaluar jeung moal aya nu bisa asup.”

Anggi norostos bari ambekanana rénghap ranjug. Ujug-ujug kadéngé sora nu ngajerit, ditéma ku sora tingburutuk lalumpatan.

“Asup ka ruang rawat tungtung, langsung konci pantona!” sora nu ngomando.

Layar hapé oyag-oyagan tarik pisan, sora hah héh hoh atra kareungeu. Geus kitu pet sambungan telepon pareum. Leketey, awak karasa leuleus deui.

Dua jam ti harita Anggi nga-chat deui.

“May, kamu rék ngungsi kamana?”

Dijawab ku emoticon awéwé ngangkat leungeun sataktak.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Malati Kari Bodasna

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB

Carita Pondok: LENGLANG-LENGLANG SAWAH URANG

Sabtu, 24 September 2022 | 08:44 WIB

Carita Pondok: MARSIH

Sabtu, 10 September 2022 | 07:18 WIB

Cerita Pendek: TAWA DINI HARI

Sabtu, 3 September 2022 | 09:11 WIB

Carita Pondok: TANGKAL DARAJAT

Sabtu, 27 Agustus 2022 | 10:47 WIB

Cerita Pendek: RADIO

Sabtu, 20 Agustus 2022 | 11:44 WIB
X