Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Dudung Ridwan
- Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan

Tirilit sora hapé. Video call. Geuwat dibuka. Bray beungeut Anggi, hariweusweus bari katingali soak.

“Gawat, May. Rumah sakit chaos. Kabéh pasien covid ngaramuk, nyerang bari ngaruksak barang-barang. Panto ruang IGD Puspa dirujadkeun. Perawat kalabur nyalametkeun diri masing-masing.”

“Ari kamu ayeuna di mana?” megat kalimah satengah ngajerit.

“Urang kabur ka ruang perawat lantai 3, aya sapuluh urang nu nyumput di dieu. Euweuh jalan kabur, May. Unggal lolongkrang pasti aya pasien nu keur néangan jalan kaluar. Rumah sakit diblokir kabéh. Teu bisa kaluar jeung moal aya nu bisa asup.”

Anggi norostos bari ambekanana rénghap ranjug. Ujug-ujug kadéngé sora nu ngajerit, ditéma ku sora tingburutuk lalumpatan.

“Asup ka ruang rawat tungtung, langsung konci pantona!” sora nu ngomando.

Layar hapé oyag-oyagan tarik pisan, sora hah héh hoh atra kareungeu. Geus kitu pet sambungan telepon pareum. Leketey, awak karasa leuleus deui.

Dua jam ti harita Anggi nga-chat deui.

“May, kamu rék ngungsi kamana?”

Dijawab ku emoticon awéwé ngangkat leungeun sataktak.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: PEREMPUAN BERWAJAH DINGIN

Sabtu, 4 Desember 2021 | 09:25 WIB

Sastra Sunda: HAMPURA DEWEK, EUY!

Sabtu, 27 November 2021 | 08:24 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN DAUN PISANG

Sabtu, 20 November 2021 | 08:34 WIB

Sastra Sunda: ONDANGAN

Sabtu, 13 November 2021 | 10:01 WIB

Cerita Pendek: RAHASIA PINTU

Sabtu, 6 November 2021 | 09:37 WIB

Sastra Sunda: TINA JANDELA

Sabtu, 30 Oktober 2021 | 10:25 WIB

Cerpen: ROH SI PUYANG

Sabtu, 23 Oktober 2021 | 13:52 WIB

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB
X