Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Dudung Ridwan
- Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan

WARTA ngeunaan lalaki nu tadi peuting geus sumebar dina portal media lokal, dina medsos, jeung dina grup-grup chat. Pimpinan daérah langsung méré instruksi keras supaya warga caricing di imah. Karyawan hotél nu dipariksa dilaporkeun geus loba nu positif katepaan. Gejalana persis pisan jeung lalaki nu ngagolépak di minimarket tadi peuting. Ti janari leutik tadi kadéngé sora ambulans tinghariung.

“Ripuuuh, pasien membludak euy.”

Chat ti Anggi ditungtungan ku emoticon ngelél capé, ceurik, muringis, ngadérét panjang. Nepi ka beurang manéhna can aya nga-chat deui.

Pasosoré muka chat grup. Aya nu mosting video kaayaan di rumah sakit. Ruang IGD Puspa, tempat pasien rujukan nu geus positif, riceuw. Sababaraha pasien nu datang tadi janari maraksa hayang balik. Carengkat tina ranjang padahal awakna pasuranteng ku selang oksigen jeung infus. Perawat nu keur tugas di jero ruangan ukur lima urang. Kawalahan nahan pasien-pasien nu baruntak, malah aya nu nyabutan selang infus ku sorangan. Perawat nu tugas di luar, merhatikeun tina CCTV, riweuh laporan ka dokter jeung neleponan bagéan keamanan.

Awak ngadarégdég késang tiis ngorolok. Melang ka Anggi, muga-muga henteu keur tugas di rohangan éta. Inget kana video urang luar tadi peuting. Boa-boa …?

Ngahurungkeun tipi langsung mencét saluran tipi lokal. Pimpinan Daerah keur konferensi pers, ngémbarkeun kaayaan kota nu geus ngageblég zona hitam. Di sababaraha titik kota geus aya kajadian nu pikakeueungeun. Sababaraha urang nu ngalaman gejala virus anyar téa teu kasusud ku tim satgas covid kalah laliar di jalan-jalan bari tingjaregoh baratuk. Tuluy nyerang ka jalma-jalma nu pareng panggih, ngahaja batuk dina beungeutna ngarah katépaan. Pamarentah daerah ampir-ampiran bobor karahayuan nyanghareupan kaayaan nu ujug-ujug kieu. Pihak Pemda geus ménta bantuan pamarentah pusat pikeun ngungkulanana. Pimpinan Daerah ogé ngainstruksikeun ka warga nu masih séhat tur jagjag pikeun evakuasi mandiri, sina arindit ti kota ieu. Ka mana wé cenah, nu penting nyalametkeun diri masing-masing.

Awak beuki ngeleper, leungeun karasa tariis. Gusti … kota geus kakepung. Katingker ku virus jeung jelema-jelema nu katépaan nu ngaramuk ilang kasadaran. Duh, kumaha kuring jeung budak. Budak pangpangna mah kudu bisa salamet. Rét kana pigura poto nu dipajang luhureun bupét. Kuring, budak jeung bapana. Tiluan, harita jaman keur bagja. Ujug-ujug aya nu ngolébat dina ingetan. Geuwat ngarongkong hapé, mencetan nomer. Nyambung.

“Assalaamu’alaikum. Amih, damang?”

“Alhamdulillah.” Nu ngajawab beulah ditu sorana datar. “Aya naon, May?”

Togmol kuring nyarita ménta dipangmapagkeun budak bari tuluy mihapé di ditu nepi ka kaayaan di dieu normal deui. Ceuk warta, Kota T loba kénéh wilayah nu masih steril. Komo pan bumi Amih mah ayana di pasisian. 

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: PEREMPUAN BERWAJAH DINGIN

Sabtu, 4 Desember 2021 | 09:25 WIB

Sastra Sunda: HAMPURA DEWEK, EUY!

Sabtu, 27 November 2021 | 08:24 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN DAUN PISANG

Sabtu, 20 November 2021 | 08:34 WIB

Sastra Sunda: ONDANGAN

Sabtu, 13 November 2021 | 10:01 WIB

Cerita Pendek: RAHASIA PINTU

Sabtu, 6 November 2021 | 09:37 WIB

Sastra Sunda: TINA JANDELA

Sabtu, 30 Oktober 2021 | 10:25 WIB

Cerpen: ROH SI PUYANG

Sabtu, 23 Oktober 2021 | 13:52 WIB

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB
X