Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Dudung Ridwan
- Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan

Saluran dipindahkeun.

“Virus varian baru yang masuk ke Indonesia karena membludaknya wisatawan asing pasca lebaran diidentifikasi memiliki daya tular lima kali cepat dari virus induk dan berpotensi mematikan bahkan bagi pasien tanpa komorbid. Adapun gejala dari virus varian baru ini sebagai berikut ….”

Ras ka lalaki nu ngagolépak di minimarket tadi. Ya, Allah … ngusap beungeut. Dina tipi masih loba berita ngeunaan virus varian anyar nu maruncul di sababaraha nagara kalawan kode jeung gejala nu béda-béda.

“Pasien nu tadi dievakuasi maot.”

Chat ti Anggi, sobat nu ayeuna keur dines malam. Gebeg. Rét kana jam dina témbok. Jam sapuluh leuwih dua belas menit. Tadi si lalaki ngagolépak téh kira-kira jam tujuhan. Dina angka tilu jam geus teu kapuluk. Tapi kétang apan can kapaluruh ti iraha mimitina éta lalaki katépaan virusna.

Hapé ngageter deui. Chat ti Anggi rada murudul nyaritakeun kasang si lalaki nu geus kapaluruh. Si lalaki téh tour leader hiji travel nu mawa rombongan wisatawan ka basisir pakidulan. Di antara rombongan horéng aya wisatawan urang luar negeri. Samulangna ti laut, rombongan transit heula, nginep sapeuting, di hotel daérah Cipanas nu deukeut ka pusat kota. Piknikna kira-kira dua minggu ka tukang.  

Tim Gugus Covid ayeuna langsung ngadatangan ka hotél nu harita dipaké tempat nginep rombongan wisatawan téa. Mariksa sakabéh karyawan jeung nu sabudeureunana. Ceuk béja, geus aya sababaraha urang geus némbongkeun gejala-gejala katerap virus tur sabada dipaluruh maranéhna kungsi kungsi kontak fisik jeung para karyawan hotél.

Budak tibra dina sofa, geuwat dipangku dipindahkeun ka kamar. Balik deui ka hareupeun tipi, muka medsos dina hapé. Bray aya video nu ngagambarkeun hiji pasien keur digugulung ku petugas nu maraké hazmat. Teu lila si pasien ujug-ujug jejengkengan siga nu sakalor, tuluy hudang ngamuk nyerang ka para petugas di dinya. Dina narasina disebutkeun si pasien katerap ku virus anyar nu geus mutasi. Bahayana varian virus nu ieu mah lantaran bisa nepi ka nyerang kana syaraf otak. Si pasien bisa ilang kontrol ngaruksak ka diri sorangan lantaran teu kuat nandangan beuratna panyakit atawa nyerang nyilakakeun batur.

Hiyyy … aya ku karareueung. Antara percaya teu percaya kana eusi éta video. Maenya teuing virus nu nyerang sistim pernapasan bisa nepi kana otak. Asa can katepi ku akal. Ah, muga-muga wé ukur hoax.

***

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Malati Kari Bodasna

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB

Carita Pondok: LENGLANG-LENGLANG SAWAH URANG

Sabtu, 24 September 2022 | 08:44 WIB

Carita Pondok: MARSIH

Sabtu, 10 September 2022 | 07:18 WIB

Cerita Pendek: TAWA DINI HARI

Sabtu, 3 September 2022 | 09:11 WIB

Carita Pondok: TANGKAL DARAJAT

Sabtu, 27 Agustus 2022 | 10:47 WIB

Cerita Pendek: RADIO

Sabtu, 20 Agustus 2022 | 11:44 WIB
X