Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Dudung Ridwan
- Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan

Piunggul ka-1 Pasanggiri Ngarang Carpon
"Jejer Sasalad Korona-Pakarangan 2021”

 

RURUSUHAN kaluar ti ruang IGD, muru ka ruang perawat. Karék ngudaran hazmat, Kepala Perawat nolol tina lawang panto.

“May, wayahna tong waka mulang. Datang pasien deui.”

Kuduna balik téh tadi tabuh 6 tas shift peuting. Tapi pasien kalah terus murudul. Ngarongkong hapé, ngabejaan ka pengasuh di imah yén can bisa balik. Geuwat kaluar muru ka ruang IGD deui. Enya wé aya dua brankar nu karék diturunkeun tina ambulan. Laju kuring milu pakepuk mariksa pasien nu anyar datang. Merenahkeun dina kasur, ngacék tekanan darahna, detak jantung jeung nu séjénna. Mariksa catetan rujukan tuluy méré tindakan luyu jeung instruksi ti tim monitor.

Liwat asar karék bisa ucul-ucul hazmat. Brus mandi, ngaguyur manéh ku shower. Geus saged salin ku pakéan beresih bekel ti imah, rurusuhan balik. Inget ka budak, karunya ogé ka pengasuhna. Nepi ka jalan hareupeun imah, teu waka asup. Nelepon heula pengasuh, ngabéjaan yén kuring geus anjog. Manéhna kaluar ti imah ngadadahan, tuluy ngaléos balik. Asup ka imah téh ngaliwatan jalan tukang labas ka kamar cai. Gebrus mandi deui, diguyur saawak-awak.

Réngsé beberesih, awak disemprot antiseptik. Ngadagoan heula sababaraha menit. Tuluy asup ka kamar budak. Manéhna keur ngeletek ulin dina kasur, langsung muru bari ranggah barang panto kamar dibukakeun. Paromanna katingali atoh. Pipina diciuman nyacapkeun kasono sabada dua poé dua peuting ditinggalkeun gawé.

“Ibu, hoyong susu.”

Ngaléos ka dapur muka kulkas. Geuning susu budak tinggal sakeprul. Hanjakal tadi teu nyimpang heula ka toko langganan. Rét ka palebah jandéla, di luar geus reup-reupan. Sugan minimarket nu di parapatan muka kénéh.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Malati Kari Bodasna

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB

Carita Pondok: LENGLANG-LENGLANG SAWAH URANG

Sabtu, 24 September 2022 | 08:44 WIB

Carita Pondok: MARSIH

Sabtu, 10 September 2022 | 07:18 WIB

Cerita Pendek: TAWA DINI HARI

Sabtu, 3 September 2022 | 09:11 WIB

Carita Pondok: TANGKAL DARAJAT

Sabtu, 27 Agustus 2022 | 10:47 WIB

Cerita Pendek: RADIO

Sabtu, 20 Agustus 2022 | 11:44 WIB
X