Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Dudung Ridwan
- Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan
Ilustrasi carpon Mapag Hibar Pangharepan

Piunggul ka-1 Pasanggiri Ngarang Carpon
"Jejer Sasalad Korona-Pakarangan 2021”

 

RURUSUHAN kaluar ti ruang IGD, muru ka ruang perawat. Karék ngudaran hazmat, Kepala Perawat nolol tina lawang panto.

“May, wayahna tong waka mulang. Datang pasien deui.”

Kuduna balik téh tadi tabuh 6 tas shift peuting. Tapi pasien kalah terus murudul. Ngarongkong hapé, ngabejaan ka pengasuh di imah yén can bisa balik. Geuwat kaluar muru ka ruang IGD deui. Enya wé aya dua brankar nu karék diturunkeun tina ambulan. Laju kuring milu pakepuk mariksa pasien nu anyar datang. Merenahkeun dina kasur, ngacék tekanan darahna, detak jantung jeung nu séjénna. Mariksa catetan rujukan tuluy méré tindakan luyu jeung instruksi ti tim monitor.

Liwat asar karék bisa ucul-ucul hazmat. Brus mandi, ngaguyur manéh ku shower. Geus saged salin ku pakéan beresih bekel ti imah, rurusuhan balik. Inget ka budak, karunya ogé ka pengasuhna. Nepi ka jalan hareupeun imah, teu waka asup. Nelepon heula pengasuh, ngabéjaan yén kuring geus anjog. Manéhna kaluar ti imah ngadadahan, tuluy ngaléos balik. Asup ka imah téh ngaliwatan jalan tukang labas ka kamar cai. Gebrus mandi deui, diguyur saawak-awak.

Réngsé beberesih, awak disemprot antiseptik. Ngadagoan heula sababaraha menit. Tuluy asup ka kamar budak. Manéhna keur ngeletek ulin dina kasur, langsung muru bari ranggah barang panto kamar dibukakeun. Paromanna katingali atoh. Pipina diciuman nyacapkeun kasono sabada dua poé dua peuting ditinggalkeun gawé.

“Ibu, hoyong susu.”

Ngaléos ka dapur muka kulkas. Geuning susu budak tinggal sakeprul. Hanjakal tadi teu nyimpang heula ka toko langganan. Rét ka palebah jandéla, di luar geus reup-reupan. Sugan minimarket nu di parapatan muka kénéh.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB

Cerita Pendek: SAJAK LI BAI YANG SEKARAT

Sabtu, 14 Mei 2022 | 09:45 WIB

Carita Pondok: SANEKALA

Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN PADA SUATU MALAM

Sabtu, 30 April 2022 | 11:31 WIB

Cerita Pendek: KISAH YANG TAK BERKESUDAHAN

Sabtu, 16 April 2022 | 10:48 WIB

Sastra Sunda: DEMONSTRASI

Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB

Cerita Pendek: PUASA TANPA KEPALA KELUARGA

Sabtu, 2 April 2022 | 14:04 WIB

Sastra Sunda: LALAKON KOPLOK

Sabtu, 26 Maret 2022 | 08:20 WIB

Cerita Pendek: JERAT BUBAT

Sabtu, 19 Maret 2022 | 05:05 WIB

Sastra Sunda: LEUNGITEUN

Sabtu, 12 Maret 2022 | 10:32 WIB

Cerita Pendek: DERA LARA

Sabtu, 5 Maret 2022 | 06:47 WIB

Sastra Sunda: SRIKANDI ZAMAN NOW

Sabtu, 26 Februari 2022 | 15:12 WIB

Lugiena De jadi Pinunjul Hadiah Sastra LBSS 2022

Selasa, 22 Februari 2022 | 08:17 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN

Sabtu, 19 Februari 2022 | 11:09 WIB
X