Nu Dijilbab Kayas

- Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
Ilustrasi perempuan berjilbab.
Ilustrasi perempuan berjilbab.

DUA puluh taun teu nincak ieu kota--kota nu nyimpeun sajarah panjang pikeun kuring mah. Ayeuna nincak deui pédah wé nganteur budak tanding badminton.

Nyeri haté sabenerna mah ku kota ieu téh. Peurih, can aya ubarna. Lamun teu perlu-perlu teuing mah, horéam nincak. Pangpangna ku Elis, kabogoh baheula.

Beu, aya ku kituna. Moal leungit tina ingetan. Bruh-bréh panineungan. Handapeun sutét kuring jeung Elis paséa. Pajarkeun kuring ngadua. Kuring susumpahan, da henteu rumasa. Duka kumaha ahirna mun teu dipisah ku Wawan, sobat kuring nu ujug-ujug aya di dinya. Padahal, nafsu ngagedur kénéh.

Wawan nu ngupahan. Wawan pisan nu nitah geus pohokeun Elis.

Ti harita, pleng, tepi ka ayeuna teu panggih. Boh jeung Elis. Boh jeung Wawan. Carita éta geus di-énd-keun. Disimpeun di handeuleum sieum. Sangek kaalaman deui.

Meungpeung di kota ieu, kota nu horéam ditincak, ujug-ujung bet sono ka Wawan. Henteu ka Elis mah.

Apal kénéh imahna. Tukangeun bioskop. Asup gang. Aya imah baheula, bareresih. Aya tangkal buah.

Motor asup gang. Beuki jero beuki ngaleutikan jalan gang téh. Tuluy, ngatuhu saeutik, gok wéh.

Enya inget kénéh, ieu imahna Wawan. Beuki iuh ku dangdaunan tangkal buah nu ngagedéan.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB

Cerita Pendek: INTEROGASI

Sabtu, 11 September 2021 | 10:33 WIB

Sastra Sunda: MAPAG UDAT-UDAT BALEBAT

Sabtu, 4 September 2021 | 10:04 WIB

Cerita Pendek: TATAPAN MATA

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 07:48 WIB

Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB

Cerpen: Mantra Kuno di Kajoetangan

Sabtu, 14 Agustus 2021 | 12:06 WIB

Sastra Sunda: KATURUG KATUTUH

Sabtu, 7 Agustus 2021 | 10:15 WIB

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Nu Dijilbab Kayas

Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
X