Nu Dijilbab Kayas

Dudung Ridwan
- Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
Ilustrasi perempuan berjilbab.
Ilustrasi perempuan berjilbab.

DUA puluh taun teu nincak ieu kota--kota nu nyimpeun sajarah panjang pikeun kuring mah. Ayeuna nincak deui pédah wé nganteur budak tanding badminton.

Nyeri haté sabenerna mah ku kota ieu téh. Peurih, can aya ubarna. Lamun teu perlu-perlu teuing mah, horéam nincak. Pangpangna ku Elis, kabogoh baheula.

Beu, aya ku kituna. Moal leungit tina ingetan. Bruh-bréh panineungan. Handapeun sutét kuring jeung Elis paséa. Pajarkeun kuring ngadua. Kuring susumpahan, da henteu rumasa. Duka kumaha ahirna mun teu dipisah ku Wawan, sobat kuring nu ujug-ujug aya di dinya. Padahal, nafsu ngagedur kénéh.

Wawan nu ngupahan. Wawan pisan nu nitah geus pohokeun Elis.

Ti harita, pleng, tepi ka ayeuna teu panggih. Boh jeung Elis. Boh jeung Wawan. Carita éta geus di-énd-keun. Disimpeun di handeuleum sieum. Sangek kaalaman deui.

Meungpeung di kota ieu, kota nu horéam ditincak, ujug-ujung bet sono ka Wawan. Henteu ka Elis mah.

Apal kénéh imahna. Tukangeun bioskop. Asup gang. Aya imah baheula, bareresih. Aya tangkal buah.

Motor asup gang. Beuki jero beuki ngaleutikan jalan gang téh. Tuluy, ngatuhu saeutik, gok wéh.

Enya inget kénéh, ieu imahna Wawan. Beuki iuh ku dangdaunan tangkal buah nu ngagedéan.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB

Carita Pondok: LENGLANG-LENGLANG SAWAH URANG

Sabtu, 24 September 2022 | 08:44 WIB

Carita Pondok: MARSIH

Sabtu, 10 September 2022 | 07:18 WIB

Cerita Pendek: TAWA DINI HARI

Sabtu, 3 September 2022 | 09:11 WIB

Carita Pondok: TANGKAL DARAJAT

Sabtu, 27 Agustus 2022 | 10:47 WIB

Cerita Pendek: RADIO

Sabtu, 20 Agustus 2022 | 11:44 WIB

Sapedah Hias

Selasa, 16 Agustus 2022 | 16:34 WIB

Carita Pondok: SAJERONING ATI

Sabtu, 13 Agustus 2022 | 08:54 WIB

Cerita Pendek: DI DEPAN JENAZAH BAPAK

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 09:07 WIB

Carita Pondok: MANG INTA MUNGGAH HAJI

Sabtu, 30 Juli 2022 | 06:13 WIB

Cerita Pendek: KADIR DAN SELAWAT KERUPUK UDANG

Sabtu, 23 Juli 2022 | 12:00 WIB

Carita Pondok: NU HARAYANG DITIKAH

Sabtu, 16 Juli 2022 | 10:06 WIB

Cerita Pendek: GARA-GARA TELEVISI

Sabtu, 9 Juli 2022 | 10:10 WIB

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB
X