Batik Baduy

- Senin, 31 Mei 2021 | 16:40 WIB
Nu jaga toko di Kanekes, Baduy.
Nu jaga toko di Kanekes, Baduy.

KASEBUTNA geus pelesir ti Kanékés, maenya teu mawa oléh-oléh jang nu di imah.

Ulak-ilik kanéron, koja, mahal. Nu pepeg, saratus. Nu carang, 30. Ditawar 20, pageuh teu dibikeun.

“25 atuhlah,” ceuk kuring.

“Heug atuh. Tong bébéja ka batur. Ka batur mah 30 baé. Sakalian jeung batikna atuh,” ceuk si Ibu.

Si Ibu ieu mah bageur. Meureun pédah imahna dipondokkan ku kuring jeung rombongan ti Bandung.

“Sabaraha?”

“60.”

“50-lah. Ké iraha deui kami ka dieu. Mondok di dieu deui.”

“Heug.”

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB

Cerita Pendek: INTEROGASI

Sabtu, 11 September 2021 | 10:33 WIB

Sastra Sunda: MAPAG UDAT-UDAT BALEBAT

Sabtu, 4 September 2021 | 10:04 WIB

Cerita Pendek: TATAPAN MATA

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 07:48 WIB

Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB

Cerpen: Mantra Kuno di Kajoetangan

Sabtu, 14 Agustus 2021 | 12:06 WIB

Sastra Sunda: KATURUG KATUTUH

Sabtu, 7 Agustus 2021 | 10:15 WIB

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Nu Dijilbab Kayas

Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
X