Ambulans Hareupeun Imah

Dudung Ridwan
- Jumat, 28 Mei 2021 | 16:14 WIB
Ambulans.
Ambulans.

***

TAH, peuting kamari, malem Jumaah. Teu daék saré, tabuh dua welas peuting hudang. Teu kuat hareudang. Teu dibaju, cukup disinglét. Kesang ngucur.

Cur ngeusian cai kana gelas. Cetrék nyetél tivi. Gék diuk di tengah imah. Leguk nginum. “Berita malam” ngenaan korban covid dibawa ku ambulans. Korbanna diturunkeun tina ambulans.

Di luar simpé, teu kadéngé hansip nakolan tihang listrik. Saré meureun, karunya unggal poé ngaronda. Atawa teu aya nu ngaronda?

Satengah hiji, mareuman tivi deui. Teu kuat tunduh. Rék ka enggon deui, tapi kadéngé di palebah hareup aya sora nu ngabangingik ceurik. Mimitina laun, tuluy narikan. Bangingikna béda. Rada nyéak kana punduk.

Ngawani-wani manéh lempang ka ruang tamu. Mukakeun gardéng lalaunan, dongko noong, sidik aya ambulans nu Kang Abda. Nu ceurik kadéngé kénéh.

Aya nu noél. Meuni reuwas, pamajikan ujug-ujung noél tukangeun. “Aya, naon ari Bapa?”

Jadol, téh sugan téh saha. “Sst …! Aya nu ceurik di hareup,” ceuk kuring ka pamajikan.

“Ah, maenya?”

“Sok, déngékeun.”

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Malati Kari Bodasna

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB

Carita Pondok: LENGLANG-LENGLANG SAWAH URANG

Sabtu, 24 September 2022 | 08:44 WIB

Carita Pondok: MARSIH

Sabtu, 10 September 2022 | 07:18 WIB

Cerita Pendek: TAWA DINI HARI

Sabtu, 3 September 2022 | 09:11 WIB

Carita Pondok: TANGKAL DARAJAT

Sabtu, 27 Agustus 2022 | 10:47 WIB

Cerita Pendek: RADIO

Sabtu, 20 Agustus 2022 | 11:44 WIB
X