Ambulans Hareupeun Imah

Dudung Ridwan
- Jumat, 28 Mei 2021 | 16:14 WIB
Ambulans.
Ambulans.

 

TONG waka reuwas lamun ningali aya ambulans peuting-peuting hareupeun imah kuring. Sanajan teu unggal poé, dua atawa tilu kali saminggu mah—biasana ti mimiti bada isya—sok aya ambulans parkir di hareupn imah rangkay, persis hareupeun imah kuring.

Éta téh ambulans nu Kang Abda, tatangga kuring. Lain nu Kang Abda kétang. Kieu meureun, Kang Abda téh digawé di hiji lembaga sabagai supir, tah lembaga éta boga ambulans, nya ambulans éta sok disupiran ku Kang Abda. Salian sok mawa ambulans ka imah, Kang Abda gé sok mawa mobil lain, gunta ganti, ka imahna. Nya angger parkirna di didinya.

Atuh da imah Kang Abda mah teu aya garasian. Kabeneran aya lolongkrang tempat parkir di hareup imah rangkay hareupeun imah kuring. Jadi, lamun Kang Abda mawa mobil atawa ambulans ka imahna sok disimpeun di palebah dinya.

Barang mimiti mah rada anéh ogé, jeung rada sieun, “Naha si Kang Abda sok mawa ambulans waé ka dieu? Naha di kantorna euweuh garasi?” cekéng téh ka pamajikan.

“Ngirit ongkos meureun. Naon we mobil nu nganggur di kantorna dipaké,” témbal pamajikan.

Kaharti ogé. Teu tutuluyan.

Ka dieu na mah asa biasa wé lamun aya ngajugrug ambulans hareupeun imah téh. Malah, sakapeung mah mun di lembur aya nu maot, perlu ambulans, sok ngumaha ka Kang Abda.

“Sok, we lamun aya nanaon mah tong asa-asa. Asal dibengsinan, abdi siap,” ceuk Kang Abda hiji mangsa.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Carita Pondok: LENGLANG-LENGLANG SAWAH URANG

Sabtu, 24 September 2022 | 08:44 WIB

Carita Pondok: MARSIH

Sabtu, 10 September 2022 | 07:18 WIB

Cerita Pendek: TAWA DINI HARI

Sabtu, 3 September 2022 | 09:11 WIB

Carita Pondok: TANGKAL DARAJAT

Sabtu, 27 Agustus 2022 | 10:47 WIB

Cerita Pendek: RADIO

Sabtu, 20 Agustus 2022 | 11:44 WIB

Sapedah Hias

Selasa, 16 Agustus 2022 | 16:34 WIB

Carita Pondok: SAJERONING ATI

Sabtu, 13 Agustus 2022 | 08:54 WIB

Cerita Pendek: DI DEPAN JENAZAH BAPAK

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 09:07 WIB

Carita Pondok: MANG INTA MUNGGAH HAJI

Sabtu, 30 Juli 2022 | 06:13 WIB

Cerita Pendek: KADIR DAN SELAWAT KERUPUK UDANG

Sabtu, 23 Juli 2022 | 12:00 WIB

Carita Pondok: NU HARAYANG DITIKAH

Sabtu, 16 Juli 2022 | 10:06 WIB

Cerita Pendek: GARA-GARA TELEVISI

Sabtu, 9 Juli 2022 | 10:10 WIB

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB
X