Ambulans Hareupeun Imah

- Jumat, 28 Mei 2021 | 16:14 WIB
Ambulans.
Ambulans.

 

TONG waka reuwas lamun ningali aya ambulans peuting-peuting hareupeun imah kuring. Sanajan teu unggal poé, dua atawa tilu kali saminggu mah—biasana ti mimiti bada isya—sok aya ambulans parkir di hareupn imah rangkay, persis hareupeun imah kuring.

Éta téh ambulans nu Kang Abda, tatangga kuring. Lain nu Kang Abda kétang. Kieu meureun, Kang Abda téh digawé di hiji lembaga sabagai supir, tah lembaga éta boga ambulans, nya ambulans éta sok disupiran ku Kang Abda. Salian sok mawa ambulans ka imah, Kang Abda gé sok mawa mobil lain, gunta ganti, ka imahna. Nya angger parkirna di didinya.

Atuh da imah Kang Abda mah teu aya garasian. Kabeneran aya lolongkrang tempat parkir di hareup imah rangkay hareupeun imah kuring. Jadi, lamun Kang Abda mawa mobil atawa ambulans ka imahna sok disimpeun di palebah dinya.

Barang mimiti mah rada anéh ogé, jeung rada sieun, “Naha si Kang Abda sok mawa ambulans waé ka dieu? Naha di kantorna euweuh garasi?” cekéng téh ka pamajikan.

“Ngirit ongkos meureun. Naon we mobil nu nganggur di kantorna dipaké,” témbal pamajikan.

Kaharti ogé. Teu tutuluyan.

Ka dieu na mah asa biasa wé lamun aya ngajugrug ambulans hareupeun imah téh. Malah, sakapeung mah mun di lembur aya nu maot, perlu ambulans, sok ngumaha ka Kang Abda.

“Sok, we lamun aya nanaon mah tong asa-asa. Asal dibengsinan, abdi siap,” ceuk Kang Abda hiji mangsa.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB

Cerita Pendek: INTEROGASI

Sabtu, 11 September 2021 | 10:33 WIB

Sastra Sunda: MAPAG UDAT-UDAT BALEBAT

Sabtu, 4 September 2021 | 10:04 WIB

Cerita Pendek: TATAPAN MATA

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 07:48 WIB

Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB

Cerpen: Mantra Kuno di Kajoetangan

Sabtu, 14 Agustus 2021 | 12:06 WIB

Sastra Sunda: KATURUG KATUTUH

Sabtu, 7 Agustus 2021 | 10:15 WIB

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Nu Dijilbab Kayas

Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
X