Saputangan Bodas

- Jumat, 21 Mei 2021 | 16:10 WIB
Saputangan.
Saputangan.

KURING nu jadi saksi harita. Basa nganter Marwan, sobat kuring, apél ka Élis peuting-peuting. Élis nyarékan Marwan laklak dasar. Tipopolotot. Nulak cangkéng. Ngahina. Kecap-kecap kasar jing, blog kalaluar. Jeung deuih, wani nyiduhan. "Rék, naon sia datang ka dieu? Aing rék indit. Boga kagableg naon sia?"

Marwan teu ngalawan. Ngan ukur bisa ngabetem. Panonna seukeut mencrong Élis.

"Naon sia mencrong waé ka aing?"

Crot, crot Élis nyiduh kana taneuh. Terus naék mobil ninggalkeun kuring jeung Marwan nu ngan bisa terus mencrong.

"Hayu balik!" ceuk kuring. "Keur nanahaon awéwé kitu patut disamper-samper!"

Salilaanan Marwan cicing. Panonna beureum nahan kaambeuk. Tapi, ahirna nurut ka kuring, ingkah ti tempat éta. Ngan méméh balik, Marwan nginjeum saputangan bodas kuring, tuluy dongko nyempal ciduh Élis tina taneuh. Terus saputangan éta téh disakuan ku manéhna.

Kuring ngan ukur bisa melong.

Pleng, wé ti harita kuring teu panggih jeung Marwan. Aya lima taunna.

Hiji waktu kuring kadatangan tamu. Marwan jeung Élis kaluar tina mobil Avanza hideung. Élis ngais budak awéwé lucu. "Yuswana, nembé sataun, Kang," ceuk Élis.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB

Cerita Pendek: INTEROGASI

Sabtu, 11 September 2021 | 10:33 WIB

Sastra Sunda: MAPAG UDAT-UDAT BALEBAT

Sabtu, 4 September 2021 | 10:04 WIB

Cerita Pendek: TATAPAN MATA

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 07:48 WIB

Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB

Cerpen: Mantra Kuno di Kajoetangan

Sabtu, 14 Agustus 2021 | 12:06 WIB

Sastra Sunda: KATURUG KATUTUH

Sabtu, 7 Agustus 2021 | 10:15 WIB

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Nu Dijilbab Kayas

Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
X