Bandung Baheula: Kulinér Roti Légendaris di Bandung

Dudung Ridwan
- Rabu, 6 Januari 2021 | 14:40 WIB
Roti Sidodadi, Jalan Otista Bandung.
Roti Sidodadi, Jalan Otista Bandung.

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM – Dina sual kulinér, Kota Bandung mah “tong ditanya”. Nya maksudna “tong ditanya” téh Bandung mah tempatna kulinér, seueur kadaharan jeung tempat nu raos jeung raoseun.

Bandung mah dina sual kulinér sok jadi perintis waé—ti mimiti brownies, seblak, molen, batagor, jeung réa-réa deui.

Kulinér kuéh jeung roti gé tong ditanya. Salain tukang roti jeung kuéh nu kakinian atawa milénial, roti légendaris nu tos sohor ti baheula loba dijugjug ku para pelancong boh ti luar daérah atawa ti mancanagara.

Ieu geura urang bahas hiji-hiji—toko roti rékoméndasi Ayobandung.com:

-
Kedai roti legendaris Djie Seng di Jalan Astanaanyar, Kota Bandung (Ist)

#Roti Djie Seng

Roti Djie Seng kasohor pisan di Bandung mah. Basa mimiti ngadegna, Roti Djie Seng didagangkeun maké gorobak sapédah. Pabrikna di Bandung aya di tilu tempat, nyéta di Jalan Terusan Pasir Koja No. 205, Jalan Rajawali Timur No. 175, jeun Jalan Astana Anyar No. 13.

Lamun nyimpang ka pabrikna mah bisa ngasaan roti nu haneut kénéh. Harga roti légendaris ieu kaasup ékonomis di kantong. Per item roti Djie Seng dijual ti mimiti harga Rp3.000.

Tapi, hadé na mah tong ayeuna-ayeuna nyimpang ka pabrikna. Warta nu paling akhir, nu boga pabrik roti légendaris Djie Seng di Jalan Astanaanyar, Kota Bandung, maot alatan kena ku Covid-19, Kemis (31/12/2020), minggu kamari.

Ceuk warta, Toko Roti Djie Seng bakal tutup 14 poé ka hareup.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Terkini

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB

Cerita Pendek: SAJAK LI BAI YANG SEKARAT

Sabtu, 14 Mei 2022 | 09:45 WIB

Carita Pondok: SANEKALA

Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN PADA SUATU MALAM

Sabtu, 30 April 2022 | 11:31 WIB

Cerita Pendek: KISAH YANG TAK BERKESUDAHAN

Sabtu, 16 April 2022 | 10:48 WIB

Sastra Sunda: DEMONSTRASI

Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB

Cerita Pendek: PUASA TANPA KEPALA KELUARGA

Sabtu, 2 April 2022 | 14:04 WIB

Sastra Sunda: LALAKON KOPLOK

Sabtu, 26 Maret 2022 | 08:20 WIB

Cerita Pendek: JERAT BUBAT

Sabtu, 19 Maret 2022 | 05:05 WIB

Sastra Sunda: LEUNGITEUN

Sabtu, 12 Maret 2022 | 10:32 WIB

Cerita Pendek: DERA LARA

Sabtu, 5 Maret 2022 | 06:47 WIB

Sastra Sunda: SRIKANDI ZAMAN NOW

Sabtu, 26 Februari 2022 | 15:12 WIB

Lugiena De jadi Pinunjul Hadiah Sastra LBSS 2022

Selasa, 22 Februari 2022 | 08:17 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN

Sabtu, 19 Februari 2022 | 11:09 WIB

Sastra Sunda: POPOEAN

Sabtu, 12 Februari 2022 | 09:45 WIB
X