Carita Pondok: MALATI KARI BODASNA

- Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB
Ilustrasi carpon Malati kari Bodasna. (Arsacadipura)
Ilustrasi carpon Malati kari Bodasna. (Arsacadipura)

Carita Pondok Yon's IFA

HUJAN nu ngecrek sapeupeuting ninggalkeun cireumis na tungtung dangdaunan. Jam nu naplok dina témbok kamar asa beuki tarik sorana. Tik tek... Tik tek...

Ukur sora jam nu ngeusian simpéna peuting. Simpéna haté awéwé nu ngawasa jurueun peuting.

Springbéd hipu, bédcover haneut, rohang kamar nu raresik teu ieuh mawa tibra. Teuing geus sabaraha ratus peuting teu kungsi ngimpi da teu kungsi dipépéndé ku indung peuting.

Simbut ditajong. Lalaunan turun tina springbéd, leumpang muru jandéla.

Barang muka jandéla gé malati nu geus jangkung katempo keur karembangan. Ngan teuing ku naon asa taya kaangseu seungitna nu sasari ngadalingding nyambuang ka jero kamar. Boa pédah haté keur liwung.

Baca Juga: Fantastis! Segini Nominal Kenaikan Gaji Pensiunan PNS 2023 Golongan I-IV, Mencapai 1 Miliar?

Ngadon ngalangeu dina jandéla kamar parat nepi ka isuk.

Si Jago geus répéh kongkorongok, teuing capéeun teuing pédah taya nu maliré. Kétang, si jago onaman teu bogaeun rarasaan, rék dipaliré atawa hanteu gé unggal isuk sumanget mapag panonpoé ku kongkorongokna.

Hanjakal kuring lain si jago nu tonggoy najan taya nu maliré.

Haté gegebegan waé. Trauma nyaanna gé. Awak dikakaya kieu nepi ka pasiksak, hésé ngalieuk-lieuk acan da dipasangan cavelar dina beuheung, bati dibantingkeun ku manéhna, tuluy dicekék.

Teu walakaya ngalawan tanagana apan pangawakan kuring mah leutik kudu ngalawan tanaga nu keur katumpangan sétan téa atuh, lain lawaneun.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Carita Pondok: NONA ANGSANA

Sabtu, 14 Januari 2023 | 10:53 WIB

Cerita Pendek: TEMAN BARU SEMASA RONDA

Sabtu, 7 Januari 2023 | 12:28 WIB

Carita Pondok: ANJEUN NGANGKLEUNG NA HATE KURING

Sabtu, 31 Desember 2022 | 11:34 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN BERPAYUNG BIRU

Sabtu, 24 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: BOLU MILANGKALA

Sabtu, 17 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: MALATI KARI BODASNA

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB
X