Carita Pondok: VILA CANTIKA

- Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB
Ilustrasi carpon Vila Cantika. (Arsacadipura)
Ilustrasi carpon Vila Cantika. (Arsacadipura)


MIA nangtung hareupeun jandéla nu muka. Di kamarna. Angin ngalamotan beungeutna nu semu piyas alatan teu diwedak-wedak acan. Buukna nu semet taktak, rada apung-apungan. Ditiupan angin bangor.

Méh satengah jam lilana, manéhna nangtung di dinya. Neuteup hapa ka luar, ka pakarangan nu hégar. Rupaning kekembangan minuhan. Kalan-kalan, nganteuran seungit nu nyambuang.

Tapi, Mia lain kataji ku kaéndahan nu ngahaja disayagikeun ku nu mibanda vila saméméhna, nu laju ngajual vila sababaraha bulan ka tukang. Vila nu kiwari didumukan ku Mia.

“Juragan Istri,” Nunuy, lanjang anyarna nu umurna dua puluh lima taun, nangtung tukangeunana.”Badé tuang ayeuna?”

Sirah Mia lalaunan gideug. “Ngantosan Cantika mulih.”

“Tapi, Juragan Istri…Néng Cantika nembé mulih sonten, margi ngiring kagiatan ékskul tari heula di sakolana,” Nunuy ngécéskeun.

Mia ngarérét saeutik kana pigeulang kénca. Kana arloji nu meulit.

Nunuy, najan karék sabulan gawé di ieu vila, tapi getén pisan tur nalingakeun kana sakabéh kagiatan Cantika-- nu ku Mia sorangan remen kapopohokeun. Mia saenyana teu aya maksud mamaharékeun Cantika. Ngan, ku sabab geus lila teuleum dina kagiatan di metropolitan. Jadi, sanggeus nyindekkeun moal deui nguruskeun sakabéh bisnisna, manéhna gé can biasa ngajejentul teu puguh laku di imah. Kaasup, sakapeung bingung naon nu kudu dipilampah keur Cantika, budak kameumeutna. Nu kacida didama-damana.

Baca Juga: Benarkah Honorer Tidak Lulus PPPK 2022 Bisa Diangkat CPNS 2023? Cek Faktanya

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Carita Pondok: Lalakon Bihari

Sabtu, 28 Januari 2023 | 13:33 WIB

Carita Pondok: NONA ANGSANA

Sabtu, 14 Januari 2023 | 10:53 WIB

Cerita Pendek: TEMAN BARU SEMASA RONDA

Sabtu, 7 Januari 2023 | 12:28 WIB

Carita Pondok: ANJEUN NGANGKLEUNG NA HATE KURING

Sabtu, 31 Desember 2022 | 11:34 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN BERPAYUNG BIRU

Sabtu, 24 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: BOLU MILANGKALA

Sabtu, 17 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: MALATI KARI BODASNA

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB
X