Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

- Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB
Ilustrasi kumis (Dok.pexels.com/Cottonbro)
Ilustrasi kumis (Dok.pexels.com/Cottonbro)

AYOBANDUNG.COM -- Di handap ieu mangrupakeun dongeng pendek Sunda atawa dongeng pondok Sunda. Barudak sakola sok butuh carita siga kieu kangge palajaran basa Sunda di sakola.

Lantaran pendek atawa pondok, loba oge nu nyebut dongeng ieu disebut dongeng Sunda singkat.

Dongeng Sunda bahasa Sunda pondok atawa singkat urang mimitian we nya, kieu dongengna. Judulna "Hayang Aya Kumisan".

Hayang Aya Kumisan

Si Jalu, budak kuring, geus kelas hiji sma. Di imah mah cicingeun budak téh. Can katingali begér ka awéwé. Duka tah di sakola na mah. Nu jelas, sora si Jalu rada bongbas ayeuna mah.

Hiji waktu si Jalu ménta duit lima rébu ka indungna.

"Jang naon atuh, Jalu?" ceuk indungna.

Si Jalu teu ngajawab. Kalah ka nanya deui, "Ari muncang sabaraha sakilona?"

"Teu apal. Tara meuli muncang. Jang naon?" Indungna nanya deui.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Carita Pondok: Lalakon Bihari

Sabtu, 28 Januari 2023 | 13:33 WIB

Carita Pondok: NONA ANGSANA

Sabtu, 14 Januari 2023 | 10:53 WIB

Cerita Pendek: TEMAN BARU SEMASA RONDA

Sabtu, 7 Januari 2023 | 12:28 WIB

Carita Pondok: ANJEUN NGANGKLEUNG NA HATE KURING

Sabtu, 31 Desember 2022 | 11:34 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN BERPAYUNG BIRU

Sabtu, 24 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: BOLU MILANGKALA

Sabtu, 17 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: MALATI KARI BODASNA

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB
X