Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

- Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB
Ilustrasi Sawidak Loro.  (YouTube/Guinness World Records)
Ilustrasi Sawidak Loro. (YouTube/Guinness World Records)

AYOBANDUNG.COM -- Di handap ieu mangrupakeun dongeng pendek Sunda atawa dongeng pondok Sunda. Barudak sakola sok butuh carita siga kieu kangge palajaran basa Sunda di sakola.

Lantaran pendek atawa pondok, loba oge nu nyebut dongeng ieu disebut dongeng Sunda singkat.

Dongeng Sunda bahasa Sunda pondok atawa singkat urang mimitian we nya, kieu dongengna. Judulna Putri Sawidak Loro.

Putri Sawidak Loro

Sawidak Loro téh putri Maranda. Umurna geus kolot. Tapi can meunang jodo.

Keur mah kolot, goréng patut deuih. Buukna mun diitung ngan aya 60 siki (sawidak). Huntuna nyengél ngan dua (loro). Tong boro lalaki, dedemit gé sarieuneun ningali pameunteuna.

Baca Juga: Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Ku Maranda, indungna, Sawidak Loro téh sapopoéna dikeureum wé di kamar. Bakat ku éra.

Sanajan kitu, indung mah muji wé ka nu jadi anak. Unggal peuting, Maranda ngahémanan.

"Enon, nu panggeulisna saalam dunya, teu acan obo? Sakedap deui badé aya pangéran ngalamar ka Enon. Di nagari ieu, mung Enon nu pantes ngaréndéng jeung pangéran," ceuk Maranda.

Pujian Maranda sabenerna du'a. Du'a éta kadéngéeun ku pangéran nu keur reureuh hareupeun imah Maranda. Eta pangéran téh capé, sangeus milari calon permaisuri.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Carita Pondok: Lalakon Bihari

Sabtu, 28 Januari 2023 | 13:33 WIB

Carita Pondok: NONA ANGSANA

Sabtu, 14 Januari 2023 | 10:53 WIB

Cerita Pendek: TEMAN BARU SEMASA RONDA

Sabtu, 7 Januari 2023 | 12:28 WIB

Carita Pondok: ANJEUN NGANGKLEUNG NA HATE KURING

Sabtu, 31 Desember 2022 | 11:34 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN BERPAYUNG BIRU

Sabtu, 24 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: BOLU MILANGKALA

Sabtu, 17 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: MALATI KARI BODASNA

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB
X