Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

- Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB
Ilustrasi bulan ((Pixabay))
Ilustrasi bulan ((Pixabay))

AYOBANDUNG.COM -- Di handap ieu mangrupa dongeng pendek Sunda atawa dongeng pondok Sunda. Barudak sakola sok butuh kangge palajaran basa Sunda di sakola.

Lantaran pondok, loba oge nu nyebut dongeng ieu disebut dongeng Sunda singkat.

Dongeng Sunda bahasa Sunda pondok atawa singkat urang mimitian we yu, kieu dongengna. Judulna Sangu Sesa. Kieu:

Baca Juga: Carita Pondok: MARSIH

Sangu Sesa

Unggal poé, tara loba nyangu téh. Tapi, anggeur sok nyésa. Aya wé budak nu sok tara dahar di imah, komo nu dua mah da geus garedé.

Unggal poé sésa sangu sakérésék leutik. Asa nyaah. Dibikeun ka tatangga da barogaeun. Jeung bisi disebut ngahinakeun deuih.

Atuh si kérésék téh digantungkeun dina dahan tangkal jambu hareupeun imah. Susuganan wé aya nu butuheun. Jang hayam atawa éntog.

Digantungkeun isuk-isuk, berang aya kénéh. Magrib ngagantung kénéh. Tapi, isukna geus teu aya. Hartina dicokotna peuting.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Malati Kari Bodasna

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB

Carita Pondok: LENGLANG-LENGLANG SAWAH URANG

Sabtu, 24 September 2022 | 08:44 WIB

Carita Pondok: MARSIH

Sabtu, 10 September 2022 | 07:18 WIB

Cerita Pendek: TAWA DINI HARI

Sabtu, 3 September 2022 | 09:11 WIB

Carita Pondok: TANGKAL DARAJAT

Sabtu, 27 Agustus 2022 | 10:47 WIB

Cerita Pendek: RADIO

Sabtu, 20 Agustus 2022 | 11:44 WIB
X