Sapedah Hias

- Selasa, 16 Agustus 2022 | 16:34 WIB
Ilustrasi Sapedah Hias. (Republika)
Ilustrasi Sapedah Hias. (Republika)

Fiksimini Dudung Ridwan

UJANG meredih ka bapana. Hayang miluan sapédah hias nu diayakeun ku panicia Agustusan.

“Wios atuh, Pa, sapéda Ujang butut gé. Pami dihias mah pan janten saé.”

Bapana rumahuh. Lain ku horéam. Kahayang téh meni ngadadak? Kakara betus soré. Sedengkeun isukan isuk-isuk kudu geus der.

Bari uring-uringan, bapana belenyeng ka ditu ka dieu néangan keretas hias. Di toko deukeut imahna euweuh. Ledis dibarorong barudak. Magrib sareupna, biur ka kota. Tabuh dalapan peuting kakara hasil.

Reureuh sakeudeung, bapana laju ngahias sapéda. Si Ujang milu mantuan sanajan katinggali geus tunduh. “Jang, geus wé saré. Keun ieu mah ku Bapa.”

“Ah, hoyong mantuan Bapa Ujang mah.”

Tabuh tilu peuting kakara réngsé ngahias. Bari jeung henteu alus mah. Geus bérés mah, Bapana ngaguheur. Si Ujang kérék.

Tabuh tujuh isuk-isuk panicia gogorowokan tina sepéker. Nu badé ngiringan sapédah hias énggal geura kumpul.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Carita Pondok: NONA ANGSANA

Sabtu, 14 Januari 2023 | 10:53 WIB

Cerita Pendek: TEMAN BARU SEMASA RONDA

Sabtu, 7 Januari 2023 | 12:28 WIB

Carita Pondok: ANJEUN NGANGKLEUNG NA HATE KURING

Sabtu, 31 Desember 2022 | 11:34 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN BERPAYUNG BIRU

Sabtu, 24 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: BOLU MILANGKALA

Sabtu, 17 Desember 2022 | 08:00 WIB

Carita Pondok: MALATI KARI BODASNA

Sabtu, 3 Desember 2022 | 10:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN YANG INGIN MENYULAM BIBIRNYA

Sabtu, 26 November 2022 | 10:01 WIB

Carita Pondok: VILA CANTIKA

Sabtu, 19 November 2022 | 06:43 WIB

Cerita Pendek: GROOTE POST WEG 17

Sabtu, 12 November 2022 | 14:00 WIB

Carita Pondok: HIJI WENGI SISI TALAGA

Sabtu, 5 November 2022 | 08:36 WIB

Cerita Pendek: KABUT KEMBANG RANDU

Sabtu, 29 Oktober 2022 | 06:59 WIB

Carita Pondok: KURUPUK UDANG DINA TOPLES

Sabtu, 22 Oktober 2022 | 11:38 WIB

Cerita Pendek: PERSELINGKUHAN

Sabtu, 15 Oktober 2022 | 08:06 WIB

Carita Pondok: GUPAY PANUNGTUNG

Sabtu, 8 Oktober 2022 | 13:28 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Hayang Aya Kumisan

Kamis, 6 Oktober 2022 | 16:51 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Putri Sawidak Loro

Selasa, 4 Oktober 2022 | 15:27 WIB

Dongeng Pendek Sunda: Sangu Sesa

Senin, 3 Oktober 2022 | 16:30 WIB
X