Sapedah Hias

- Selasa, 16 Agustus 2022 | 16:34 WIB
Ilustrasi Sapedah Hias. (Republika)
Ilustrasi Sapedah Hias. (Republika)

Fiksimini Dudung Ridwan

UJANG meredih ka bapana. Hayang miluan sapédah hias nu diayakeun ku panicia Agustusan.

“Wios atuh, Pa, sapéda Ujang butut gé. Pami dihias mah pan janten saé.”

Bapana rumahuh. Lain ku horéam. Kahayang téh meni ngadadak? Kakara betus soré. Sedengkeun isukan isuk-isuk kudu geus der.

Bari uring-uringan, bapana belenyeng ka ditu ka dieu néangan keretas hias. Di toko deukeut imahna euweuh. Ledis dibarorong barudak. Magrib sareupna, biur ka kota. Tabuh dalapan peuting kakara hasil.

Reureuh sakeudeung, bapana laju ngahias sapéda. Si Ujang milu mantuan sanajan katinggali geus tunduh. “Jang, geus wé saré. Keun ieu mah ku Bapa.”

“Ah, hoyong mantuan Bapa Ujang mah.”

Tabuh tilu peuting kakara réngsé ngahias. Bari jeung henteu alus mah. Geus bérés mah, Bapana ngaguheur. Si Ujang kérék.

Tabuh tujuh isuk-isuk panicia gogorowokan tina sepéker. Nu badé ngiringan sapédah hias énggal geura kumpul.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Carita Pondok: LENGLANG-LENGLANG SAWAH URANG

Sabtu, 24 September 2022 | 08:44 WIB

Carita Pondok: MARSIH

Sabtu, 10 September 2022 | 07:18 WIB

Cerita Pendek: TAWA DINI HARI

Sabtu, 3 September 2022 | 09:11 WIB

Carita Pondok: TANGKAL DARAJAT

Sabtu, 27 Agustus 2022 | 10:47 WIB

Cerita Pendek: RADIO

Sabtu, 20 Agustus 2022 | 11:44 WIB

Sapedah Hias

Selasa, 16 Agustus 2022 | 16:34 WIB

Carita Pondok: SAJERONING ATI

Sabtu, 13 Agustus 2022 | 08:54 WIB

Cerita Pendek: DI DEPAN JENAZAH BAPAK

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 09:07 WIB

Carita Pondok: MANG INTA MUNGGAH HAJI

Sabtu, 30 Juli 2022 | 06:13 WIB

Cerita Pendek: KADIR DAN SELAWAT KERUPUK UDANG

Sabtu, 23 Juli 2022 | 12:00 WIB

Carita Pondok: NU HARAYANG DITIKAH

Sabtu, 16 Juli 2022 | 10:06 WIB

Cerita Pendek: GARA-GARA TELEVISI

Sabtu, 9 Juli 2022 | 10:10 WIB

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB
X