Carita Pondok: NU HARAYANG DITIKAH

- Sabtu, 16 Juli 2022 | 10:06 WIB
Ilustrasi carpon Nu Harayang Ditikah. (Arsacadipura)
Ilustrasi carpon Nu Harayang Ditikah. (Arsacadipura)

Carita Pondok Eriyandi Budiman


TI AALIT, ti saprak éta murangkalih pameget téh kénging kareuwas, nyatana waktos aya lini ageung pisan meupeuskeun kaca jandéla dugi ka kaca eunteung lomari, anjeunna janten alim ngaca. Ginggiapeun téa. Trauma. Ucing bulu tilu kameumeutna, ngajehjer dina amparan kaca-kaca ageung anu bareulah. Lauk koki, cupang, arawana, dugi ka lauk louhan, pupustén anjeunna, gegerepekan dina ubin anu pinuh ku awuran cai sareng kaca-kaca aquarium anu pareupeus.

Mangsa balég tampélé teras dugi ka nuju rumaja, kitu deui waktos nuju mahasiswa, tug dugi ka ayeuna janten dosén, anjeunna teu patos ngaraos aman upami caket kaca. Matak anjeunna mah, upami angkat-angkatan téh sok mapah waé atanapi ka na sapédah. Teu aya spionan sapédah na ogé. Tara ka na motor, mobil, kapal api, atanapi pesawat terbang. Da sadayana ogé aya kacaan. Saalitna apanan aya kaca spionan.

Upami ka warung ogé, nya sok milih anu teu aya kacaan, atanapi anu nganggé gebyog tina papan, atanapi deui anu nganggo rolling door tina alumunium. Ngan upami ngawulang mah, nya kapaksa waé di rohangan atawa kelas anu aya kacaan. Tapi sok tara betaheun. Sok énggal muru ruangan prakték atanapi tempat titirahna, anu teu aya kacaan.

Kitu deui upami ka toko buku. Ĕta ogénan kapaksa. Sok maksakeun karep da kedah milarian buku référénsi atanapi fiksi nu kalandepna. Kitu deui upami ngetik, sok langki dina komputer atanapi laptop, bati muruhkeun waé. Nya kalan-kalan téa, upami aya lereskeuneun anu kedah didamelkeun. Nya ari ka na hapé mah, rada teu patos gimir teuing. Sarengna deuih, anjeunna mah seneng kénéh maos buku, tinimbang maosan wartos-wartos dina google atanapi whatsapp.

Ka na popotoan ogé kirang seneng. Dipoto samet nedunan urusan adminsitrasi waé.Tara ieuh maliré poto anjeunna dina KTP ogé, sabab yakin poto anjeunna aya di dinya. Sanés poto ucing atanapi lauk.

Duka pédah nuju alitna, kantos ninggali rakana anu istri, anu sedeng kumincir, nuju nyoékkeun poto-poto anu kawitna sok digaléntoran ku éta rakana. Duka pédah kantos ninggali démonstrasi nu hoghag ku amarah sareng bari ngadaruruk poto. Ngajejekan poto-poto anu diageungkeun. Nya janten anjeunna ogé teu patos seneng dipoto.

Rada anéh.

Asa teu lebet ka na ugeran ieu carios téh. Asa mahiwal aya jalmi anu samodél kitu. Tapi, da dina ieu carios téh memang kitu kanyatanana. Mémang rada panjang deuih ieu carios téh. Masih aya sababaraha paragraf deui. Kumargi kitu, bilih aya anu bade lirén maosna dugi ka dieu, nya sumangga téh teuing.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Sapedah Hias

Selasa, 16 Agustus 2022 | 16:34 WIB

Carita Pondok: SAJERONING ATI

Sabtu, 13 Agustus 2022 | 08:54 WIB

Cerita Pendek: DI DEPAN JENAZAH BAPAK

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 09:07 WIB

Carita Pondok: MANG INTA MUNGGAH HAJI

Sabtu, 30 Juli 2022 | 06:13 WIB

Cerita Pendek: KADIR DAN SELAWAT KERUPUK UDANG

Sabtu, 23 Juli 2022 | 12:00 WIB

Carita Pondok: NU HARAYANG DITIKAH

Sabtu, 16 Juli 2022 | 10:06 WIB

Cerita Pendek: GARA-GARA TELEVISI

Sabtu, 9 Juli 2022 | 10:10 WIB

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB

Cerita Pendek: SAJAK LI BAI YANG SEKARAT

Sabtu, 14 Mei 2022 | 09:45 WIB

Carita Pondok: SANEKALA

Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN PADA SUATU MALAM

Sabtu, 30 April 2022 | 11:31 WIB

Cerita Pendek: KISAH YANG TAK BERKESUDAHAN

Sabtu, 16 April 2022 | 10:48 WIB

Sastra Sunda: DEMONSTRASI

Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB

Cerita Pendek: PUASA TANPA KEPALA KELUARGA

Sabtu, 2 April 2022 | 14:04 WIB
X