Carita Pondok: SANEKALA

- Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB
Ilustrasi carpon Sanekala. (Arsacadipura)
Ilustrasi carpon Sanekala. (Arsacadipura)

“Heug.”

Hape dipareuman, gesat-gesut mandi, rap maké pakéan rada dines. Rérés dangdan, biur ka kebon. Enya baé aya sémah. Rada kalinglap mimiti jonghok mah, puguh geus welasan taun teu tepung. Sémah téh sobatna waktu keur di ConocoPhillips. Uplek ngobrol bangun silih cacapkeun kasono. R ConocoPhillips. Rérés ngobrol sémah amitan. Duanana sapuk rék nyobaan muka pasar di Timur Tengah. Kabeneran sémah boga koléha di ditu, tangtu bakal leuwih gampang néangan buyer nu cocok.

“Badé tuang ayeuna?” ceuk ‘Si irung mancrit’ waktu manéhna asup deui ka kantor.

“Sareng nya?”

‘Si irung mancrit’ gideug. Isin seueur karyawan basana. Manéhna unggeuk ngamaphum. Nyelang neuteup nu keur tungkul nunggu paréntah. Aya ku kéwes matak pogot neuteup. Bet karasa deui héab awakna, haroshos sorana saméméh mijah.

“Jajapkeun ka villa baé nya. Bapa mah rék reureuh di ditu. Moal mulang sigana.”

‘Si irung mancrit’ unggeuk. Léos indit. Teu bangga nyadiakeun kadaharan najan kebon téh tempatna mencil jauh ka kota, puguh kari nelepon baé. Nu matak mun sakalieun aya sémah ngadadak gé moal matak galideur keur nyugemakeun eusi beuteung.

‘Si irung mancrit’ téh nyangka dununganana masih kénéh maké pakéan dines siga keur nyinghareupan sémah. Tapi gening geus ucul-ucul. Ukur maké calana pondok jeung kaos. Tapi teu kurang gagah. Ngan édas bet terus siga anu kasima, awak lilinieun ninggali dununganana maké pakéan siga kitu téh.

“Ih…bapa mah…” Ngan sakitu nu kedal.

“Ku naon kitu?”

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Cerita Pendek: DI DEPAN JENAZAH BAPAK

Sabtu, 6 Agustus 2022 | 09:07 WIB

Carita Pondok: MANG INTA MUNGGAH HAJI

Sabtu, 30 Juli 2022 | 06:13 WIB

Cerita Pendek: KADIR DAN SELAWAT KERUPUK UDANG

Sabtu, 23 Juli 2022 | 12:00 WIB

Carita Pondok: NU HARAYANG DITIKAH

Sabtu, 16 Juli 2022 | 10:06 WIB

Cerita Pendek: GARA-GARA TELEVISI

Sabtu, 9 Juli 2022 | 10:10 WIB

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB

Cerita Pendek: SAJAK LI BAI YANG SEKARAT

Sabtu, 14 Mei 2022 | 09:45 WIB

Carita Pondok: SANEKALA

Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN PADA SUATU MALAM

Sabtu, 30 April 2022 | 11:31 WIB

Cerita Pendek: KISAH YANG TAK BERKESUDAHAN

Sabtu, 16 April 2022 | 10:48 WIB

Sastra Sunda: DEMONSTRASI

Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB

Cerita Pendek: PUASA TANPA KEPALA KELUARGA

Sabtu, 2 April 2022 | 14:04 WIB

Sastra Sunda: LALAKON KOPLOK

Sabtu, 26 Maret 2022 | 08:20 WIB

Cerita Pendek: JERAT BUBAT

Sabtu, 19 Maret 2022 | 05:05 WIB
X