Sastra Sunda: DEMONSTRASI

- Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB
Ilustrasi carpon Demonstrasi. (Arsacadipura)
Ilustrasi carpon Demonstrasi. (Arsacadipura)

Ku: Rizki Sanjaya

POÉ ieu ceudeum pisan. Padahal ceuk nu kamari baralanja ka warung mah, poé ieu, bakal jadi poéan puncak keur mahasiswa, kaum buruh, jeung sababaraha aliansi koléktif masarakat, nuluykeun démonstrasina pikeun nolak Omnibus Law RUU Cipta Kerja.

Pédah ceudeum ogé sigana mah nu matak massa aksi can katempo iring-iringan saloba dua poé ka tukang.

Waktu geus mimitian nincak jam sapuluh isuk-isuk. Apal téh da katempo atuh, sakitu ngajeblagna éta jarum jam nuduhkeun kana angka sapuluh.

Hujan. Lain ngaririncik deui ieu mah, puguh hujan badag. Dina poéan puncak massa aksi rék tarurun deui ka jalan, kalah ka hujan nu miheulaan turun iring-iringan. Padahal dua poé saacanna, Bandung téh keur meumeujeuhna panas.

Kétang osok hujan gé. Tapi ti soré ka peutingkeun. Teu pati ngaganggu kana dagangeun kuring cara poé ayeuna. Dibéré kaayaan siga kieu mah, lain waé massa aksi nu ngurangan téh, puguh nu mareuli ka warung gé milu ngurangan.

“Naon deui, cép?” ceuk kuring, bari ngasupkeun roti kana kérésék.

“Euh, cai botol wé hiji, Pa. Sareng garpit satengah!” waler hiji mahasiswa.

Neguh mahasiswa téh pédah wé manéhna mamawa ransel, jeung mamaké jas almamater warna biru kolot. Panonna teges neuteup. Teuing nahan lapar, teuing nahan ambek. Di tarangna napel lawon bodas meunang ditulisan #MosiTidakPercaya warna beureum getih.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB

Cerita Pendek: SAJAK LI BAI YANG SEKARAT

Sabtu, 14 Mei 2022 | 09:45 WIB

Carita Pondok: SANEKALA

Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN PADA SUATU MALAM

Sabtu, 30 April 2022 | 11:31 WIB

Cerita Pendek: KISAH YANG TAK BERKESUDAHAN

Sabtu, 16 April 2022 | 10:48 WIB

Sastra Sunda: DEMONSTRASI

Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB

Cerita Pendek: PUASA TANPA KEPALA KELUARGA

Sabtu, 2 April 2022 | 14:04 WIB

Sastra Sunda: LALAKON KOPLOK

Sabtu, 26 Maret 2022 | 08:20 WIB

Cerita Pendek: JERAT BUBAT

Sabtu, 19 Maret 2022 | 05:05 WIB

Sastra Sunda: LEUNGITEUN

Sabtu, 12 Maret 2022 | 10:32 WIB

Cerita Pendek: DERA LARA

Sabtu, 5 Maret 2022 | 06:47 WIB

Sastra Sunda: SRIKANDI ZAMAN NOW

Sabtu, 26 Februari 2022 | 15:12 WIB

Lugiena De jadi Pinunjul Hadiah Sastra LBSS 2022

Selasa, 22 Februari 2022 | 08:17 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN

Sabtu, 19 Februari 2022 | 11:09 WIB
X