Sukab jeung Badut Marsha di Lampu Beureum

- Selasa, 8 Februari 2022 | 11:52 WIB
Ilustrasi badut Marsha. (Istimewa)
Ilustrasi badut Marsha. (Istimewa)

HATÈ Sukab geus buleud rék jadi badut nu sok ngahibur di lampu beureum di parapatan. Usaha séjén ti mimiti dagang cuanki, dagang cilok, ngojég, jadi pasapon geus kungsi dilakonan. Tapi, can aya nu cocog jeung haténa. Tapi, pamajikanna anggeur tegeg, yén néangan pakasaban mah di mana-mana gé tanggung jawab salaki.

Hayang jadi badut ogé pédah diajak ku Karmin, baturna, nu tas tiheula jadi badut. “Geunah jadi badut mah. Teu capé. Ngigeul saeutik. Song, dua rébu. Ngadadahan saeutik, song lima rébu. Bari jeung teu éra da beungeut katutup ku hulu badut,” ceuk Karmin.

Kaharti ogé, ceuk Sukab. Ideu nu hadé dina hirup keur susah. Moal éra barang pénta da moal arapaleun ieuh kana beungeut kuring.

Nuturkeun Karmin, Sukab nyéwa baju badut ka Bos Badut. Sapoé na 50 rébu. Ti tabuh tujuh nepi ka tabuh lima soré. “Tah, kitu alus mawa batur. Batan ngaligeh di imah. Da duit moal datang nyampeurkeun. Saha ngaranna?” Si Bos nanya bari nyéréngéh.

“Sukab.”

“Tah, kabeneran aya kénéh baju hiji deui. Jadi badut si Marshanya? Lucu si Marsha mah,” ceuk si Bos bari ngalungkeun baju badut jeung hulu si Marsha.

***

SUKAB nuturkeun Karmin ngajugjug ka parapatan. Geuning geus ramé? Aya dogér monyét. Aya pangamén. Aya badut Tom and Jery. Aya baramaén. Duh, geuning jadi baramaén oge loba saingan? Sukab rada ngarempod.

Sukab nuturkeun Karmin asup ka hiji warung. “Hayu, disalin heula. Sakalian laporan ka Bos Parapatan?” ceuk Karmin.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB

Cerita Pendek: SAJAK LI BAI YANG SEKARAT

Sabtu, 14 Mei 2022 | 09:45 WIB

Carita Pondok: SANEKALA

Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN PADA SUATU MALAM

Sabtu, 30 April 2022 | 11:31 WIB

Cerita Pendek: KISAH YANG TAK BERKESUDAHAN

Sabtu, 16 April 2022 | 10:48 WIB

Sastra Sunda: DEMONSTRASI

Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB

Cerita Pendek: PUASA TANPA KEPALA KELUARGA

Sabtu, 2 April 2022 | 14:04 WIB

Sastra Sunda: LALAKON KOPLOK

Sabtu, 26 Maret 2022 | 08:20 WIB

Cerita Pendek: JERAT BUBAT

Sabtu, 19 Maret 2022 | 05:05 WIB

Sastra Sunda: LEUNGITEUN

Sabtu, 12 Maret 2022 | 10:32 WIB

Cerita Pendek: DERA LARA

Sabtu, 5 Maret 2022 | 06:47 WIB

Sastra Sunda: SRIKANDI ZAMAN NOW

Sabtu, 26 Februari 2022 | 15:12 WIB

Lugiena De jadi Pinunjul Hadiah Sastra LBSS 2022

Selasa, 22 Februari 2022 | 08:17 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN

Sabtu, 19 Februari 2022 | 11:09 WIB
X