Sastra Sunda: KEMBANG API

- Sabtu, 5 Februari 2022 | 08:25 WIB
Ilustrasi carpon Kembang Api. (Arsacadipura)
Ilustrasi carpon Kembang Api. (Arsacadipura)

Ku: Wida Waridah

Maleman Taun Baru, Desember 2010

MOTOR tiger pulas biru teu bisa nyemprung cara sasari. Maleman taun baru pasti siga kieu. Sapanjang Jalan Dago pasti macѐt. Sora klakson patѐmbalan, kabѐh hayang paheula-heula nepi ka tujuan.

Bѐak Simpang Dago, jalan rada lowong. Manѐh metot gas. Angin peuting karasa nebak awak. Beungeut karasa tiis, komo dua leungeun mah, karasa camѐwѐk. Teuing ti mana jebulna pikiran tѐh, leungeun uing ujug-ujug ngodok saku jѐkѐt manѐh. Karasa rada haneut ayeuna mah.

Motor mѐngkol ka katuhu, terus nanjak, tanjakan nu asa teu manggih tungtungna. Sanggeus ngaliwatan tangkal pineus nu ngajѐjѐr sapanjang jalan, karѐk manѐh nurunkeun laju motor. Nepi hiji palataran, manѐh markirkeun motor di gigireun motor-motor nu aya di dinya.

“Rѐk ka mana?” Uing nanya sanggeus suku nincak taneuh.

“Ka tempat nu ѐndah,” manѐh nѐmbalan salsѐ pisan.

Manѐh muka hѐlm, tuluy ngaitkeun kana setang motor. Manѐh ngalѐng, ngajak leumpang muru jalan rada nanjak. Sanggeus leumpang rada nanjak, karѐk kaciri lampu tingkaretip nu dipasang tina dahan pineus nu hiji ka dahan pineus sѐjѐnna, nepi ka tungtung hiji gapura. Gapura nu dijieun tina kai golondongan. Aya papan ukuran 60 cm x 30 cm ngagantung dina gapura. Dina papan ѐta aya tulisan Amor.

“Ieu tempat naon? Café?” Uing nanya semu reuwas, manggih tempat kawas kieu di tempat nu hara-haraeun. Manѐh ukur imut.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB

Cerita Pendek: SAJAK LI BAI YANG SEKARAT

Sabtu, 14 Mei 2022 | 09:45 WIB

Carita Pondok: SANEKALA

Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN PADA SUATU MALAM

Sabtu, 30 April 2022 | 11:31 WIB

Cerita Pendek: KISAH YANG TAK BERKESUDAHAN

Sabtu, 16 April 2022 | 10:48 WIB

Sastra Sunda: DEMONSTRASI

Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB

Cerita Pendek: PUASA TANPA KEPALA KELUARGA

Sabtu, 2 April 2022 | 14:04 WIB

Sastra Sunda: LALAKON KOPLOK

Sabtu, 26 Maret 2022 | 08:20 WIB

Cerita Pendek: JERAT BUBAT

Sabtu, 19 Maret 2022 | 05:05 WIB

Sastra Sunda: LEUNGITEUN

Sabtu, 12 Maret 2022 | 10:32 WIB

Cerita Pendek: DERA LARA

Sabtu, 5 Maret 2022 | 06:47 WIB

Sastra Sunda: SRIKANDI ZAMAN NOW

Sabtu, 26 Februari 2022 | 15:12 WIB

Lugiena De jadi Pinunjul Hadiah Sastra LBSS 2022

Selasa, 22 Februari 2022 | 08:17 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN

Sabtu, 19 Februari 2022 | 11:09 WIB
X