Sastra Sunda: HIBER KA BULAN

- Sabtu, 8 Januari 2022 | 07:09 WIB
Ilustrasi carpon Hiber ka Bulan. (Selma)
Ilustrasi carpon Hiber ka Bulan. (Selma)

Ku: Iis Firda Aulia

"IEU LAIN lain karémbong samanéa. Salakadomas!" ceuk Bim bari ngasongkeun karémbong.

Kuring nampanan.

"Lah, naon bédana karémbong ieu jeung karémbong biasa? Iyon mah hayang jangjang! Rèk hiber ka bulan ayeuna kènèh. Nepungan Nini Antèh. Rék macangkrama bari nginum ci entèh. Ngarah poho tatu nu soèh, nu getihna ngalémbèrèh, nyambuangkeun seungit boéh .... "

"Hih, sok ka mana karep! Yeuh, hirup mah kudu bajoang. Pira aya masalah sakitu geus nyabit-nyabit boéh, kecing!" ceuk Bim.

"Ah, Bim. Manéh mah teu ngarasakeun, sakitnya tuh di sini!" ceuk kuring bari nyekel dada.

Bim nyèrèngèh. Sungutna metet ku kuéh.

"Moal pati-pati Amih jeung Apih ngajodokeun Iyon jeung lalaki nu teu sagawayah," ceuk Bim.

Iyon jebi. "Enya, sih, ganteng. Pangusaha sukses. Tapi mani teu kecét-kecét. Iyon embung kawin ka arca, Bim!"

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Cerita Pendek: SAJAK LI BAI YANG SEKARAT

Sabtu, 14 Mei 2022 | 09:45 WIB

Carita Pondok: SANEKALA

Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN PADA SUATU MALAM

Sabtu, 30 April 2022 | 11:31 WIB

Cerita Pendek: KISAH YANG TAK BERKESUDAHAN

Sabtu, 16 April 2022 | 10:48 WIB

Sastra Sunda: DEMONSTRASI

Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB

Cerita Pendek: PUASA TANPA KEPALA KELUARGA

Sabtu, 2 April 2022 | 14:04 WIB

Sastra Sunda: LALAKON KOPLOK

Sabtu, 26 Maret 2022 | 08:20 WIB

Cerita Pendek: JERAT BUBAT

Sabtu, 19 Maret 2022 | 05:05 WIB

Sastra Sunda: LEUNGITEUN

Sabtu, 12 Maret 2022 | 10:32 WIB

Cerita Pendek: DERA LARA

Sabtu, 5 Maret 2022 | 06:47 WIB

Sastra Sunda: SRIKANDI ZAMAN NOW

Sabtu, 26 Februari 2022 | 15:12 WIB

Lugiena De jadi Pinunjul Hadiah Sastra LBSS 2022

Selasa, 22 Februari 2022 | 08:17 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN

Sabtu, 19 Februari 2022 | 11:09 WIB

Sastra Sunda: POPOEAN

Sabtu, 12 Februari 2022 | 09:45 WIB

Esai Sunda: Jadi Sato atawa jadi Jalma Mulia?

Rabu, 9 Februari 2022 | 13:26 WIB

Sukab jeung Badut Marsha di Lampu Beureum

Selasa, 8 Februari 2022 | 11:52 WIB

Sastra Sunda: KEMBANG API

Sabtu, 5 Februari 2022 | 08:25 WIB

Cerita Pendek: TARZANI BILANG MAU MATI SAJA

Sabtu, 29 Januari 2022 | 08:00 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN GELAS RETAK

Sabtu, 15 Januari 2022 | 10:01 WIB

Sastra Sunda: HIBER KA BULAN

Sabtu, 8 Januari 2022 | 07:09 WIB
X