Sastra Sunda: ONDANGAN

- Sabtu, 13 November 2021 | 10:01 WIB
Ilustrasi carpon Ondangan.  (Selma Mutia Dwi P)
Ilustrasi carpon Ondangan. (Selma Mutia Dwi P)

Ku: Lugiena De

BASA pamajikan norojol, tuluy nanya deui naha kuring rék milu atawa moal ka ondangan kawinan Néna, sirah tuluy gigideug, bari panon angger manco kana layar léptop.

“Apan Ayah gé wawuh. Maenya moal ngiring?” pokna bari ngajengjen gigireun. “Tadina mah hoyong dibaturan. Da kedah ka toko heula milarian kado. Jaba mawa budak.”

“Kumaha tuda, poé ayeuna kudu marengan Pa Kadis rapat,” témbal téh.

Sakedapan manéhna teu nyarita nanaon. Tapi ku saliwatan gé katara beungeutna ngemu kahanjelu. Meureun anu diajamna mah indit ka ondangan téh hayang ngajak salaki. Kari-kari nu diajakna teu bisa.

Antukna leungeun pamajikan ku kuring ditarik. Gék didiukkeun dina lahunan bari ditangkeup. Sirah didedetkeun kana lebah hariguna. Kaangseu seungit parfum nyelengseng.

“Bisi naroskeun mah hampura wé kituh, keur seueur damel.”

“Mobil rék dicandak atuh, nya? Horéam turun unggahna kana umum mah. Sieun hujan, deuih.”

Kuring unggeuk bari seuri. Celengok biwirna dicium. Geus kitu mah manéhna ngoléséd. Léos kaluar ti rohangan gawé. Teu lila kadéngé panto garasi dibuka. Gerung sora mobil dikaluarkeun. Sanggeus garasi ditutup, dius mobil indit.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Sastra Sunda: HAMPURA DEWEK, EUY!

Sabtu, 27 November 2021 | 08:24 WIB

Cerita Pendek: PEREMPUAN DAUN PISANG

Sabtu, 20 November 2021 | 08:34 WIB

Sastra Sunda: ONDANGAN

Sabtu, 13 November 2021 | 10:01 WIB

Cerita Pendek: RAHASIA PINTU

Sabtu, 6 November 2021 | 09:37 WIB

Sastra Sunda: TINA JANDELA

Sabtu, 30 Oktober 2021 | 10:25 WIB

Cerpen: ROH SI PUYANG

Sabtu, 23 Oktober 2021 | 13:52 WIB

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB
X