K - Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (3--Habis)

- Jumat, 24 September 2021 | 13:54 WIB
Buku
Buku

LENGKONG, AYOBANDUNG.COM --  Dina basa Sunda aya paribasa, aya ogé babasan. Paribasa mah nyaéta mah kecap mangrupa papatah, pangrojong, atawa kecap nu bisa dijadikeun pieunteungeun hirup. Nya basa kerénna mah kecap nu bisa ngamotivasi.

Sedengkeun babasan mah mangrupa kecap, siloka, atawa kiasan nu hartina lolobana ngagambarkeun sifat atawa kabiasaan hiji jelema.

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Baca Juga: A-B Paribasa Sunda jeung Babasan Sunda, Hartina dina Bahasa Indonesia

Di handap ieu, paribasa jeung babasan pilihan rédaksi Ayobandung.com nu sok ditéangan ku balaréa atawa jadi tugas budak sakola. Dicutat tina sababaraha sumber, tuluy ditarjamakeun ka Bahasa Indonesia.

Baca Juga: C-J Paribasa Sunda jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2)

87. Kawas anjing tutung buntut = Tidak mau diam. Bergerak terus

88. Kawas anjing kadempet lincar = Berteriak-teriak minta tolong

89. Kawas bueuk meunang mabuk = Hanya merunduk. Tak berbicara.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Sumber: Ayobandung.com

Tags

Terkini

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB

Cerita Pendek: INTEROGASI

Sabtu, 11 September 2021 | 10:33 WIB

Sastra Sunda: MAPAG UDAT-UDAT BALEBAT

Sabtu, 4 September 2021 | 10:04 WIB

Cerita Pendek: TATAPAN MATA

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 07:48 WIB

Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB

Cerpen: Mantra Kuno di Kajoetangan

Sabtu, 14 Agustus 2021 | 12:06 WIB

Sastra Sunda: KATURUG KATUTUH

Sabtu, 7 Agustus 2021 | 10:15 WIB

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Nu Dijilbab Kayas

Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
X