Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

- Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB
Ilustrasi carpon Lagu Panineungan. (Heindry Kurniawan)
Ilustrasi carpon Lagu Panineungan. (Heindry Kurniawan)

Ku: Hadi AKS

TEU karasa gilisirna waktu.

Leler kawas angin tapi saenyana nyéak, ninggalkeun tapak nu nyarahcal tan kawilang. Cek rarasaan, asa kamari kénéh urang heureuy gogonjakan. Asa cik kénéh gunem catur madungdengkeun poé isuk. Urang sok ngawangwang ngumbar lamunan. Taya bosenna padungdeng masinikeun hirup sangkan hurip. Taya seubeuhna ngararangkay harepan. Harita mah hirup téh ngan kebek ku lamunan nu can puguh bisa kasorang. Biheung sabaraha kali urang nyaritakeun hayang bisa seuri dina kapeurih, atawa bisa jembar dina katugenah.

“Naha bisa kitu?” ceuk anjeun.

“Bisa, lamun urang tanggoh!” témbal kuring.

Harita anjeun bangun cangcaya, tapi kuring teteg tur yakin yén manusa bisa hirup téh lantaran tanggoh bari salilana aya tarékah. Tarékah nyiar kipayah, tarékah néangan élmu, kalungguhan, sarta pangpangna néangan kabagjaan hirup.

“Di mana kabagjaan hirup téh ngancikna?” anjeun geus pok deui nanya.

“Dina diri urang!” Anjeun lila ngahuleng ngalenyepan omongan kuring.

“Enya dina diri urang ayana, ngan loba anu teu sadrah,” cek kuring nandeskeun.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Terkini

Cerita Pendek: SUATU HARI TANPA ISTRI

Sabtu, 9 Oktober 2021 | 11:46 WIB

Sastra Sunda: LAWUNG DI BASISIR CIUJUNG

Sabtu, 2 Oktober 2021 | 10:32 WIB

Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB

Cerita Pendek: INTEROGASI

Sabtu, 11 September 2021 | 10:33 WIB

Sastra Sunda: MAPAG UDAT-UDAT BALEBAT

Sabtu, 4 September 2021 | 10:04 WIB

Cerita Pendek: TATAPAN MATA

Sabtu, 28 Agustus 2021 | 07:48 WIB

Sastra Sunda: NU CÉPLAK JEUNG SEUHAH

Sabtu, 21 Agustus 2021 | 09:13 WIB

Cerpen: Mantra Kuno di Kajoetangan

Sabtu, 14 Agustus 2021 | 12:06 WIB

Sastra Sunda: KATURUG KATUTUH

Sabtu, 7 Agustus 2021 | 10:15 WIB

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Nu Dijilbab Kayas

Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB
X