Sastra Sunda: LAGU PANINEUNGAN

- Sabtu, 18 September 2021 | 09:42 WIB
Ilustrasi carpon Lagu Panineungan. (Heindry Kurniawan)
Ilustrasi carpon Lagu Panineungan. (Heindry Kurniawan)

Ku: Hadi AKS

TEU karasa gilisirna waktu.

Leler kawas angin tapi saenyana nyéak, ninggalkeun tapak nu nyarahcal tan kawilang. Cek rarasaan, asa kamari kénéh urang heureuy gogonjakan. Asa cik kénéh gunem catur madungdengkeun poé isuk. Urang sok ngawangwang ngumbar lamunan. Taya bosenna padungdeng masinikeun hirup sangkan hurip. Taya seubeuhna ngararangkay harepan. Harita mah hirup téh ngan kebek ku lamunan nu can puguh bisa kasorang. Biheung sabaraha kali urang nyaritakeun hayang bisa seuri dina kapeurih, atawa bisa jembar dina katugenah.

“Naha bisa kitu?” ceuk anjeun.

“Bisa, lamun urang tanggoh!” témbal kuring.

Harita anjeun bangun cangcaya, tapi kuring teteg tur yakin yén manusa bisa hirup téh lantaran tanggoh bari salilana aya tarékah. Tarékah nyiar kipayah, tarékah néangan élmu, kalungguhan, sarta pangpangna néangan kabagjaan hirup.

“Di mana kabagjaan hirup téh ngancikna?” anjeun geus pok deui nanya.

“Dina diri urang!” Anjeun lila ngahuleng ngalenyepan omongan kuring.

“Enya dina diri urang ayana, ngan loba anu teu sadrah,” cek kuring nandeskeun.

Halaman:

Editor: Dudung Ridwan

Tags

Terkini

Carita Pondok: BOROK

Sabtu, 2 Juli 2022 | 10:26 WIB

Cerita Pendek: TIANG LISTRIK

Sabtu, 25 Juni 2022 | 07:00 WIB

Carita Pondok: MORO SAWARGA

Sabtu, 18 Juni 2022 | 09:13 WIB

Carita Pondok: LATAR LAYAR

Sabtu, 4 Juni 2022 | 10:59 WIB

Carita Pondok: DINA TUNGTUNG SIMPE

Sabtu, 21 Mei 2022 | 06:14 WIB

Cerita Pendek: SAJAK LI BAI YANG SEKARAT

Sabtu, 14 Mei 2022 | 09:45 WIB

Carita Pondok: SANEKALA

Sabtu, 7 Mei 2022 | 07:39 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN PADA SUATU MALAM

Sabtu, 30 April 2022 | 11:31 WIB

Cerita Pendek: KISAH YANG TAK BERKESUDAHAN

Sabtu, 16 April 2022 | 10:48 WIB

Sastra Sunda: DEMONSTRASI

Sabtu, 9 April 2022 | 11:25 WIB

Cerita Pendek: PUASA TANPA KEPALA KELUARGA

Sabtu, 2 April 2022 | 14:04 WIB

Sastra Sunda: LALAKON KOPLOK

Sabtu, 26 Maret 2022 | 08:20 WIB

Cerita Pendek: JERAT BUBAT

Sabtu, 19 Maret 2022 | 05:05 WIB

Sastra Sunda: LEUNGITEUN

Sabtu, 12 Maret 2022 | 10:32 WIB

Cerita Pendek: DERA LARA

Sabtu, 5 Maret 2022 | 06:47 WIB

Sastra Sunda: SRIKANDI ZAMAN NOW

Sabtu, 26 Februari 2022 | 15:12 WIB

Lugiena De jadi Pinunjul Hadiah Sastra LBSS 2022

Selasa, 22 Februari 2022 | 08:17 WIB

Cerita Pendek: PERTEMUAN

Sabtu, 19 Februari 2022 | 11:09 WIB
X